Den 180 centimeter långa Uhrström blir den nionde spelaren som är klar för spel hos liganykomlingen kommande säsong.

Uhrström fick föregående säsong mer eller mindre spolierad på grund av den stressfraktur hon ådrog sig i ena foten. Däremot visade hon under säsongen 2016-2017 vilken inneboende kapacitet det finns när hon snittade drygt tio poäng per match med ett 35 %-igt skytte från trepoängslinjen.

– För oss är det ett kvitto på att vi börjar bli en attraktiv verksamhet på riktigt. Det är ingen slump att unga talangfulla spelare nu söker sig till vår verksamhet och det ska bli spännande att se vad samma unga spelare, med lite stöttning från vårt äldre garde med “Lollo” (Louice Halvarsson) i spetsen, kan åstadkomma i vår regi. Det finns all anledning att tro att motståndarna kommer göra allt i sin makt att för söka både dubbla och trippla på “Lollo” i vinter varför en spelare som Cajsa Uhrström kommer ha en hyperviktig funktion genom sitt trepoängsskytte, säger Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Cajsa Uhrström befinner sig just nu med övriga U20-landslaget i just Huskvarna för att förbereda sig inför det stundande EM-slutspelet senare i sommar.

Jag kommer från tre lärorika år i Norrköping Dolphins. Det har varit riktigt utvecklande år i en fantastisk basketmiljö. Det känns dock helt rätt att komma till Wetterbygden i detta läge, ny miljö och en spännande trupp som jag tror att “Frasse” kan få till något riktigt bra av, säger Cajsa Uhrström.

Annons