Helgen 4-5 februari arrangeras Smålands Litteraturfestival, Smålit, för andra gången. Det är Hallpressen, kulturförvaltningen i Jönköpings- respektive Värnamo kommun samt Region Jönköpings län som står bakom evenemanget. Förra året kom drygt 1 500 besökare och 60 utställare fanns på plats.

Fakta: Tider Smålit

Den 4 februari hålls Smålands Litteraturfestival, Smålit, i Jönköping. Platsen för dagpr..

Fakta: Tider Smålit

Den 4 februari hålls Smålands Litteraturfestival, Smålit, i Jönköping. Platsen för dagprogrammet är Stadsbiblioteket och Länsmuseet, 11.00 – 17.00 (Fri entré). Kvällsprogrammet hålls i Jönköpings Teater, 17.00 – 20.00 (biljettinträde).

Den 5 februari arrangeras Smålit i Värnamo. Platsen för dagprogrammet är Gummifabriken, 11.00-16.00 (Fri entré). Kvällsprogrammet 16.00-20.00 hålls i Cupolen (biljettinträde).

— Nu tar vi ett steg ytterligare då vi finns på två orter i länet. På bokmässan i Jönköping kommer det i år att finnas runt 80 utställare och i Värnamo runt 60 utställare, säger Emilia Söelund.

Sedan tidigare är det klart att de prisbelönta författarna Åsne Seierstad, Theodor Kallifatides, Elisabeth Åsbrink samt Johannes Aynuru kommer till SmåLit.

"Skarp roman"

Annons

Nu står det klart att även Lina Wolff gästar litteraturfestivalen. Hon var förra årets Augustpristagare i kategorin skönlitteratur för "De polyglotta älskarna".

— Det här är en skarp och mycket välskriven roman. Jag hade verkligen roligt när jag själv läste den. Vi blev mycket glada när Lina Wolff tackade ja till att komma hit, säger Emilia Söelund.

Fyra författare kommer att medverka i fördjupande samtal på Smålit:s stora scen. Lördagen den 4/2 är det Jönköpings teater som gäller och söndagen den 5/2 är platsen Cupolen i Värnamo. De som besöker kvällsaktiviteterna betalar entré.

Gratis på dagen

När det gäller dagprogrammet är det gratis entré. På Jönköpings stadsbibliotek och Jönköpings läns museum teater samt Arkivhuset hålls bokmässa, teater och författaruppträdanden liksom i Gummifabriken i Värnamo.

Lina Wolff, Theodor Kallifatides, och Elisabeth Åsbrink kommer att hålla föreläsningar under dagen, som är gratis och öppna för allmänheten.

Läs hela programmet till Smålit här