Butiken i Vaggeryd kommer att vara en filial till butiken i Värnamo, som öppnades av vd Henric Sandahl och andra delägare. Redan då, 2017, fanns planer på att öppna en butik i Vaggeryd inom tre år.

– Vaggeryd är en expansiv kommun som växer kraftigt och dessutom ligger nära Jönköping. Vi har många kunder i Värnamo och tror på framgång även i Vaggeyd, säger vd:n.

Det blir vd:n för Värnamobutiken, Henric Sandahl, som kommer att ansvara för Vaggerydsbutiken. Här tillsammans med säljaren Louise Blansch.
Foto: Christer Gallneby

Att butiken blir en filial till Värnamobutiken har ingen betydelse för bredden på sortimentet. Den som går in i butiken kommer att hitta samma sortiment. Skillnaden märks, kanske, för den som vill handla större kvantiteter, då leveransen kommer från logistikhubben i Värnamo.

Det kommer även att gå att köra in på ett 20x36 meter stort lager för att lasta direkt i bilen eller på en släpkärra. När verksamheten är igång kommer även innergården att stå öppen för den som vill handla produkter som inte är väderkänsliga.

Platsen för butiken är alltså Gärahovsvägen. Butik och kontor ska ligga i en befintlig byggnad som renoveras. Samtidigt byggs lager och en yta för försäljning på innergården.

Invigningen planeras till ”efter sommaren”, men redan nu kommer kedjans service att sträcka sig även till Vaggerydskunder. Etableringen innebär också att XL Bygg nu rekryterar fyra medarbetare till den nya butiken.

Gärahovsvägen går i bildens nederkant, där entrén är belägen.
Foto: XL Bygg
geomap