Efter en granskning i JP avgick stadsdirektör Carl–Johan Korsås med ett avgångsvederlag på 2, 5 miljoner kronor för drygt ett år sedan. Orsaken var bland annat JP:s avslöjande om att Carl-Johan Korsås hade anställt en chef på ett felaktigt sätt.

Nu har också personaldirektör Ylva Millback sagt upp sig och hon avgår till årsskiftet.

Har din uppsägning med affärerna kring Carl-Johan Korsås att göra?

– Nej. Det finns inga dolda agendor. Jag kan inte säga att Carl-Johan Korsås och hans avgång har påverkat mitt beslut. Mitt beslut att avgå är större än en enstaka händelse. Jag är på mitt 63:e år och har funderat och nu fattat mitt beslut. Men jag kan stanna kvar tills de har hittat min efterträdare, säger Ylva Millback.

Hon har jobbat i 41 år i Jönköpings kommun och har haft flera olika jobb. Hon började som fritidspedagog, jobbade fackligt för Lärarförbundet och blev sedan rektor för Månsarpsskolan där hon blev ”Årets skolledare”.

– Vi startade Sveriges förskoleklass där runt årsskiftet 1994/95. Då hade vi först fått ett uppdrag om att hitta en bra övergång mellan förskolan och skola för sexåringar, säger Ylva Millback.

Karriären inom kommunen fortsatte inom utbildningsförvaltningen där Ylva Millback först jobbade med miljöfrågor och sedan som avdelningschef. Hon blev fritidsdirektör och sedan personaldirektör.

Annons

– Säg inte att kommunen inte är en fantastisk arbetsgivare. Det finns 350 olika yrken inom kommunen att välja bland, säger Ylva Millback.

Hur känns det att sluta?

– Jag är lättad över att ha tagit beslutet. Men jag funderar över hurdan jag är utan jobbet. Jag har alltid prioriterat mitt jobb och vill nu leva en annan typ av liv. Att slippa skynda mig, att upptäcka annat. Som så många har jag blivit en roll. Men jag har inte hört någon yrkesmänniska som har ångrat sig efter pensioneringen, säger Ylva Millback.

TV: Se när Korsås vägrar svara på JP:s frågor

LÄS MER: Regelbrott hela vägen av stadsdirektören

LÄS MER: Höga krav ställs på ny stadsdirektör