Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 lägenheter ska byggas vid Åsen

100-talet lägenheter i en första etapp, över 1 000 totalt. Nu har kommunen bjudit in aktörer att anmäla sitt intresse för att bygga på första etappen av exploateringsområdet Åsen. I maj 2020 väntas beslut om vem som tilldelas markanvisningen fattas.

Markanvisningsområdet för första etappen omfattar 13 000 kvadratmeter. Beroende på hur man löser parkeringsbehovet bedöms det att cirka 100-110 lägenheter i flerbostadshus kan byggas.

På sikt finns planer för fler etapper som ger området Åsen, tre kilometer väster om Jönköping centrum, totalt 1 000 bostäder med en blandning av boendetyper samt offentlig och kommersiell service såsom skola och idrottshallar.

Kommunen bjuder nu in byggaktörer till markanvisning. Bland de intresserade aktörerna kommer sedan några att väljas ut som i dialog med kommunen får arbeta vidare med tankar, idéer, handlingar och ritningar. Slutligen kommer den aktör som bedöms ha den bästa helhetslösningen tilldelas uppdraget.

– Det kommer läggas stor vikt vid att husen har en varierad gestaltning och tydligt kommunicerar trä då området har pekats ut som ett nytt trähusområde, säger Christine Forsander, mark- och exploateringsingenjör på tekniska kontoret, i ett pressmeddelande.

Den aktuella markanvisningen är den första etappen inom planområdet som är en fortsättning av Samset-Åsen.