Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-årig kille rånad i Jönköping: ”Blev hotad med tillhygge”

En 15-årig kille blev rånad av tre unga killar på Österängen när han skulle sälja skor och parfym. Gärningsmännen ska ha hotat killen med ett tillhygge. – De försökte även råna honom på hans mobiltelefon men killen lyckades hålla kvar den, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne.

Polisen larmades till Birkagatan på Österängen i Jönköping vid 16-tiden med anledning av ett rån.

Det var en kille i 15-årsåldern som rånades när han skulle sälja skor och parfym. Det var tre unga killar, i ungefär samma ålder som målsägande, som misstänks ha rånat killen.

– Killen ska ha fått tag på i köpare för de här skorna och parfymen och de hade bestämt träff. När de möts upp blir han rånad och han hotas samtidigt med något form av tillhygge, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne och fortsätter:

– Gärningsmännen ville även ta killens mobiltelefon men han lyckas hålla kvar den på något sätt så det enda de kommer undan med är en sko och parfymen.

”Stor insats i området”

De tre unga killarna avvek sedan från platsen. Ingen person kom till fysisk skada i samband med rånet.

Kände de här killarna varandra sedan tidigare?

– Vi har fått indikationer på att det kan vara så att de har haft en viss kontakt tidigare men det är fortfarande oklart i nuläget.

Hur jobbar polisen med det här ärendet under kvällen?

– Vi har haft en stor insats i området i syfte att efterspana och vi har även haft en hund ute för att leta efter gärningsmännen. Vi har hört vittnen och fått uppgifter som gör att det inte ser så mörkt ut. Vi har en del som vi kan jobba på kan man säga, säger Mikael Ehne.