Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-årig flicka döms för knivattack mot ex-pojkvän

En 17-årig flicka döms för försök till grov misshandel, misshandel och ringa stöld. Den 29 mars i år högg hon med en kniv mot sin tidigare pojkvän som lyckades undkomma att bli träffad.

Den aktuella dagen hade det tidigare kärleksparet kommit överens om att ses på Resecentrum i Jönköping för att diskutera vissa saker.

Den 17-åriga flickan sade att hon var arg över flera saker som hade hänt och att hon ville hämnas på ex-pojkvännen. Hon hade därför tagit med sig en kniv, men har i förhör sagt att hennes vilja var att skrämma och inte att skada honom.

När de möttes blev stämningen direkt irriterad och flickan tog då fram kniven och närmade sig ex-pojkvännen. Han lyckades avvärja attacken och kniven träffade enbart hans jacka innan han kunde övermanna henne. Flickan ska i samband med bråket även ha utdelat en skallning.

Hon döms nu för försök till grov misshandel och misshandel. Hon döms även för ringa stöld efter att ha tagit varor från två butiker på Asecs en dryg vecka tidigare. Påföljden blir ungdomsvård. Jönköpings tingsrätt skriver att fyra månaders fängelse hade utdömts om det hade rört en åtalad vuxen person.

Den 17-åriga flickan är omhändertagen enligt LVU (Lagen om vård av unga) och placerad på behandlingshem. Förvaltningsrätten i Jönköping bedömde tidigare i maj att det finns ett särskilt vårdbehov.