Flyttnord är baserade i Svaneholm utanför Borås men verksamheten utgår från flera städer i södra Sverige. Det rör sig bland annat om Jönköping, Göteborg, Varberg, Skara och Lidköping. I styrelsen sitter bara en person; Bernt Arne Johansson.

Kronofogden uppger att Flyttnord under det senaste året samlat på sig närmare 300 000 kronor i skulder. Av dessa är strax över 30 000 kronor statliga skulder så som obetalda parkeringsböter, obetald trängselskatt, fordonsskatt och övriga skatteskulder. Resterande skulder är privata och består av skulder till privatpersoner och privatägda företag.

JP har kollat upp ägaren Bernt Arne Johansson hos Bolagsverket och det visar sig att han under de senaste fem åren har 15 konkurser på sitt namn. Företagen han varit aktiv inom har varit verksamma inom flera olika branscher. Det rör sig om bland annat bygg, städ och bemanning, nätverksinstallation och bärplockning. I majoriteten av bolagen har han antingen stått som styrelseledamot eller styrelsesuppleant, ofta bara under en kortare period, runt en till två månader.

Fotnot: JP har flera gånger sökt Bernt Arne Johansson för en kommentar, utan resultat.