Det var i slutet på oktober som en pojke mördades och en annan skottskadades i Norrahammar. Två pojkar 17 och 16 år gamla sitter häktade för mordet.

Natten mot fredag slog polisen till mot den mördade pojkens pappa i hans lägenhet i Malmö, uppger sydsvenskan. Pappan och hans son greps av Malmöpolisen och anhölls senare av åklagare.

Enligt häktningsdokumenten ska de ha börjat planera ett mord sedan början på november och fram tills att de häktades. Enligt Sydsvenskan ligger ett hämndmotiv bakom efter mordet i Norrahammar. Pappan som är i 55-årsåldern och sonen som är i 25-årsåldern häktades misstänkta för grovt vapenbrott samt förberedelse till mord.

– Det är ett påstående från åklagaren att det skulle vara ett hämndmotiv i bakgrunden. Men det tillbakavisas helt och hållet, säger pappans advokat Gunnar Berge Försund till Sydsvenskan.

Under häktningsförhandlingen erkände pappan vapeninnehavet men båda nekade till misstankarna om förberedelse till mord.

– Allt som behöver sägas om det är att han har levt under en extremt stark hotbild, säger advokat Gunnar Berge Försund.

Männen sitter nu häktade i Malmö.

– Utredningen har kommit en bit, men brottet är inte på försöksstadiet. Det har varit på planeringsstadiet, men man har inte kommit vidare, säger åklagaren Daniel Svensson, till Sydsvenskan.