Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik. I hela landet är ökningen två procent för villor och tre procent för bostadsrätter de senaste tre månaderna.

Men när det gäller bostadsrätter har dessa stigit med 8,7 procent i Jönköpings län, 8,8 procent i Jönköpings kommun men ökningen är mest i Nässjö kommun, 24,6 procent. Årstakten är högst i Jönköping, 25,4 procent uppåt. Villapriserna har stigit med 13,8 procent i Jönköpings kommun det senaste året.

Bostadsrätten i Jönköpings kommun kostar nu i genomsnitt drygt 2,1 miljoner kronor och i Nässjö 913 000 kronor. Kommunerna Vaggeryd, Mullsjö och Habo redovisar en jämn nivå.

Vi har fortfarande en glidning av priserna uppåt som till viss del beror på ett förhållandevis lågt utbud i Jönköpings kommun. Jag ser inget dramatiskt de närmaste månaderna utan vi räknar med en jämn och stabil utveckling, säger Peter Nelzén, kontorschef på Skandiamäklarna i Jönköping.

Under februari minskade antalet nya villor och bostadsrätter som kom ut på den svenska marknaden med två procent jämfört med samma period förra året. I Stockholms län var minskningen större med en nedgång på sju procent för villor och bostadsrätter, säger Staffan Tell talesperson på Hemnet.

När det gäller fritidshus har dessa stigit i pris med 6,8 procent det senaste året i Jönköpings län. Inga uppgifter för enskilda kommuner finns vad gäller prisutvecklingen.