HV tvingas ge sig ut på ofrivillig backjakt sedan Mattias Karlsson valt att bryta sitt kontrakt med ett år kvar på avtalet. Han river det för att fortsätta ute i Europa.

– Klart det är tråkigt. Så är det med alla spelare som man själv inte kan styra utfallet över. Det får vi acceptera, säger Johan Hult.

Var det ett oväntat besked?

– Mattias och jag har diskuterat fram och tillbaka om det här. Det har förts diskussioner så vi visste om att den chansen fanns att han skulle lämna oss.

Karlsson säger till JP att han letar ny klubbadress efter fyra säsonger i klubben, han har dock inget att ta ställning till framöver men är inte orolig.

Enligt uppgifter som kommit till JP handlar det dock inte bara om att Karlsson vill testa lyckan utomlands, han söker en ny utmaning för att samarbetet med Andreas Johansson och hans ledarskap inte fungerat.

– Det är silly season-tider och det kommer alltid finnas folk som säger ”si eller så”, sen har de ingen jäkla aning ändå. Det är inget jag lägger energi på. Det är skitsnack, säger Karlsson som dementerar en osämja.

– Det här handlar om målsättningen jag har. Det är ett bra läge för mig att komma iväg nu och prova på något annat. Sverige finns alltid kvar.

När Hult får frågan om han känner till att det funnits en osämja mellan Johansson och spelare i laget säger han:

– Nej, verkligen inte. Det tror jag du får fråga Mattias om, det känner jag inte igen.

Hur ser du på uppgifterna som florerar att det ska finnas en osämja?

– Mattias säger det på ett bra sätt. Det är silly season-tider med allt vad det innebär, det är något vi får leva med. Det visar att det finns ett enormt intresse kring HV och det vet vi om och får hantera.

Har du pratat med Andreas Johansson?

– Nej, inte något. Jag vet att Mattias själv informerade tränaren om sitt beslut, så det är inga konstigheter.

Hur långt har ni kommit med en ersättare?

– Vi har namn vi tittar på. I och med att Mattias nu lämnar definitivt jagar vi en spetsback. Vi kommer säkert addera två-tre forwards också innan vi är klara. Vi ska fortsätta på inslagna vägen och ska vara otroligt noggranna i de värvningar vi ska göra och då finns ingen tidsram.

FOTNOT: JP har sökt Andreas Johansson för en kommentar men utan resultat.