Under helgen framkom uppgifter om att HV:s sportchef Johan Hult och assisterande sportchef Johan Davidsson krävt tränaren Andreas Johanssons avgång. Om inte så skulle ske skulle Hult och Davidsson, själva hoppa av sina uppdrag, hette det.

HV71:s uttalande – ord för ord

Med anledning av artikeln i Aftonbladet i lördags vill HV71 göra följande uttalande.

Sedan en ..

HV71:s uttalande – ord för ord

Med anledning av artikeln i Aftonbladet i lördags vill HV71 göra följande uttalande.

Sedan en tid tillbaka pågår ett intensivt arbete med att analysera den gångna säsongen. Styrelsen har tillsammans med klubbdirektören en daglig dialog med sportslig ledning, tränarstab och spelare. Vi har en bit in i utvärderingsarbetet kommit fram till några punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras i framtiden och vi arbetar med den organisation vi har för att genomföra dessa förbättringar. Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71. Vi tycker att det är viktigt att fullfölja det utvärderingsarbetet vi påbörjat för HV71:s bästa framöver.

Hans-Göran Frick, styrelseordförande i HV71, Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71, Peter Ekelund, General Manager i HV71, Johan Hult, sportchef i HV71, Johan Davidsson, assisterande sportchef i HV71, Andreas Johansson, tränare i HV71

Källa: HV71.se

På måndagen publicerade HV71 ett uttalande på sin hemsida där det bland annat stod:

”Vi har en bit in i utvärderingsarbetet kommit fram till några punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras i framtiden och vi arbetar med den organisation vi har för att genomföra dessa förbättringar. Det har inte, som står i media, ställts några ultimatum till styrelsen från sportchefernas sida gällande Andreas Johanssons framtid som huvudtränare i HV71”.

Vilka är de punkter där a-lagsverksamheten kan förbättras?

– Det vill jag inte gå in på. Det är en del av den interna processen.

Hur vill du kommentera uppgifterna om en spricka i HV som florerat de senaste dagarna?

– Jag hänvisar till uttalandet på hemsidan men jag kan bekräfta att det inte har ställts något ultimatum, säger Hult.

Såväl klubbdirektören som ordföranden, Agne Bengtsson och Hans-Göran Frick, betonar att de har fullt förtroende för Johan Hult, Johan Davidsson samt Andreas Johansson.

Men på frågan om Johan Hult kommer fortsätta som sportchef i HV säger han själv:

– Jag hänvisar till uttalandet på hemsidan.

Du vill alltså inte svara ja på den frågan?

– Jag hänvisar som sagt till uttalandet.