Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ådalsvägen öppen igen efter större dieselutsläpp

 
Blåljus
Visa alla artiklar

På grund av ett större dieselutsläpp i korsningen Ådalsvägen/Hakarpsgatan var flera vägar avstängda i ett antal timmar under tisdagen. Först vid klockan 18.00 kunde man öppna vägen för trafik, men trafikvakter kommer att fortsätta dirigera om trafiken vid den drabbade vägsträckan.

Strax innan klockan 14.00 larmades räddningstjänsten till korsningen Ådalsvägen Hakarpsvägen i Huskvarna, där diesel hade läckt ut på Ådalsvägen, Grännavägen och Ådalsgatan.

– Det ska vara mycket halt på vägbanan och kommunen är på väg för att sanda, kommenterade polisens presstalesperson Monica Bergström strax efter att larmet kommit in.

Räddningstjänsten stängde av vägsträckan helt under saneringsarbetet, och hänvisade trafikanter som kom österifrån för att ta sig förbi eller in till Huskvarna, att välja Hakarpsvägen i stället för Ådalsvägen.

Vid klockan 18.00 öppnades vägsträckan för trafik, efter att ha varit avstängd i fyra timmar. Vägen är dock inte helt sanerad, utan trafikvakter finns på plats för att sköta trafikdirigering.

Utsatta vägbanor är sandade och sanden kommer att sopas upp under onsdagen.