På tisdagsförmiddagen presenterade åklagaren en stor del av den bevisning som finns mot Mullsjöbon gällande dubbelmordet i Mantorp. Mullsjöbons försvarsadvokat, Henrik Lindblom, har granskat utredningen.

– Bevisningen består i teknisk bevisning i form av dna-spår som skett i samband med den tejpning som min klient vidgått att han medverkat till. Det gjorde han i ett tidigt skede, i oktober under det tredje förhöret. Det var också innan han blev konfronterad med den delen, säger Henrik Lindblom.

Ser du några brister i utredningen?

– Inte brister, men det jag kan konstatera är att den inte utesluter andra gärningsmän. Det finns spår och fingeravtryck från andra personer i huset men inte i omedelbar anslutning till brottsplatsen. Det finns också andra spår och tillvägagångssättet i sig säger att det måste vara mer än en gärningsman, säger Henrik Lindblom.

Mullsjöbon har i förhör sagt att det varit fler gärningsmän inblandade men har inte velat specificera vilka.

– Det jag kan säga där är att det har varit minst en till person med, det kan ha varit flera. Skälet till att han inte velat berätta om det är att det föreligger en hotbild och han har inte vågat lämna några uppgifter som kan leda till någon identifikation.

Åklagaren berättade under presskonferensen att Mullsjöbon under åren 2014 till 2016 haft psykiatrisk problematik och att han fantiserat om att döda andra människor.

– Det är uppgifter och tankar som han har varit helt öppen med. Dels under förundersökningen och dels till sin omgivning. Det handlar om ett insjuknande som skedde 2014. Sedan har han fått vård och successivt blivit bättre. På senare tid har det inte varit några som helst problem. Vi har sett att åklagaren har det i sin bevisning men jag menar att det inte har någon som helst relevans.

Hur mår han idag?

– Jag har inte velat kommentera hans mående under utredningens gång och kommer inte göra det nu heller. Men jag kan säga generellt att man inte mår bra av att sitta häktad under en längre tid med fulla restriktioner.

Hur har restriktionerna sett ut?

– Han har haft fulla restriktioner inledningsvis sedan har det lättats lite grann så att han får se på tv och läsa tidningar.

Rättegången mot Mullsjöbon kommer att inledas den 27 februari.