Den misstänkte har tidigare sagt att han brukat våld mot paret i Norrahammar och i förhör har han sagt att han ”slog ihjäl dem”.

Nu var dock första gången som han erkänner mord.

Han erkänner det som lagts honom till last, sade hans försvarare Leif Silbersky i rätten.

Men det gäller bara Norrahammarsfallet, i Hökensåsfallet nekar han till att ha något alls med parets död att göra.

Motivet till dubbelmordet i Norrahammar finns i en konflikt om pengar, menar åklagaren Pernilla Törsleff.

Hon visade hur 51-åringen avsatt Norrahammarparets pengar på ett konto i Schweiz. Totalt handlar det om 800000 kronor som han var skyldig paret. När de ska ha krävt tillbaka pengar allt mer intensivt våren 2015 kände han sig så pressad att han slog ihjäl dem.

Att han nu erkänner mord är inte förvånande, sade Törsleff efter rättegången.

Hon menar att dubbelmordet var planerat och visade hur 51-åringen någon dag före dådet köpte det basebollträ som sedan användes vid brottet. Han handlade också tändvätska, något som finns på övervakningsfilm

Innan han åkte till paret i Norrahammar köpte han champagne och räkmackor, enligt åklagaren för att försöka komma överens med paret. När inte det gick tog han fram basebollträet.

Mannen slogs ihjäl vid datorn vid klockan 20 på kvällen. 51-åringen väntade sedan i en och en halv timme tills kvinnan kom hem. Då överföll han även henne. Hon avled dock inte direkt utan dog av koloxidförgiftning efter att huset började brinna.

Enligt Leif Silbersky nekar mannen bestämt till att ha planerat dubbelmordet.

Han reagerar starkt på att åklagaren säger så. Det här har skett helt spontant och oöverlagt.

Kan det inte handla om dråp då?

Har han gjort som åklagaren sagt är det svårt att hävda dråp. Det är en rejäl misshandel med ett basebollträ, det är mycket våld som har använts.

Vilket motiv mannen själv säger sig ha haft till dubbelmordet återstår att se. Han ska berätta om det i rätten på tisdag.

När det gäller bedrägeridelen mot 17 personer erkänner 51-åringen att han gjort sig skyldig till grov förskingring. Åklagaren har i första hand yrkat på grovt bedrägeri.