Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren bekräftar: Utpekad mordbeställare skrivs av från utredningen kring Råslättsmordet

 
Skjutningen på Råslätt
Visa alla artiklar

En man i 40-årsåldern misstänktes ligga bakom dödsskjutningen på Råslätt.
Men nu har han avskrivits från mordutredningen, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Det var den 14 maj som en man i 40-årsåldern blev skjuten vid en lekpark mitt på Råslätt. Mannen, som av polisen beskrivits som en välkänd person i kriminella kretsar i Jönköping, fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

JP var i kontakt med ett vittne samma kväll som kallade mordet för ”en ren avrättning”.

I början på juni förhördes en man i 40-årsåldern som då misstänktes för anstiftan till mord, vilket innebär att åklagarna trodde att mordet skett på uppdrag av honom. Han blev dock aldrig anhållen.

– Jag kan inte gå in på varför vi inte har frihetsberövat honom, sa åklagare Frida Noldin till JP då.

Men nu har mannen avskrivits från mordutredningen och är alltså inte längre misstänkt, rapporterar Sveriges Radio. Enligt Frida Noldin fortsätter utredningen med förhör och tekniska analyser.

Som Jönköpings-Posten tidigare har skrivit om sitter en 28-årig man från Jönköping häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Ytterligare två män misstänks för inblandning i mordet, men de är inte häktade.

Enligt JP:s källor utreder polisen en koppling mellan mordet och en tidigare skjutning på Råslätt - och misstänker att en narkotikauppgörelse kan ligga bakom.

FOTNOT: JP har under torsdagen sökt åklagaren Frida Noldin för en kommentar, men utan framgång.