Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akut skallgång efter 21-åriga Nathalie

 
Försvunna Nathalie i Eksjö
Visa alla artiklar

Missing people drog på måndagseftermiddagen i gång en akut skallgång efter 21-åriga Nathalie som anmäldes försvunnen i lördags kväll.

LÄS MER: Polisen söker efter försvunnen Eksjöbo

LÄS MER: Arbetskamrater sluter upp för att hitta försvunna kollegan: "Alla känner henne"

Under tidig eftermiddag samlades många människor vid Polishuset i Eksjö för att delta i den akuta skallgången som Missing people kallat till, med anledning av försvunna 21-åriga Nathalie. Missing people skriver även på sin Facebook-sida att det även går bra att löpande ansluta till skallgången.

Johan Hjalmarsson, operativ chef på Missing people, är på plats vid Polisstationen.

– På vägen mellan Eksjö och Nässjö, vid korsningen mot Ormaryd, är utgångspunkten för vårt sökande i dag. Deltar i sökandet gör vanligt folk som kommer att kamma av skogen. Vi kommer även att skicka ut hundpatruller. Så mycket vet jag just nu, berättar Hjalmarsson.

Platsen vid korsningen mot Ormaryd har man valt som utgångspunkt eftersom det är där man senast har kunnat få en signal från Nathalies mobiltelefon.

– Det är en teknisk uppgift vi har som vi i någon mån kan lita på. Vi vet att hennes telefon har varit på den platsen vid ett visst tillfälle. Därför letar vi där, förklarar Johan Hjalmarsson.

Skallgången anordnades med relativt snabba ryck. Trots detta var det många som redan slutit upp vid samlingsplatsen. Johan Hjalmarsson berättar varför.

– Kvinnans arbetsgivare har släppt till de anställda på företaget så att de kan vara med i sökandet under arbetstid. Vi räknar med att vi kommer att få frivilliga sökande också i stor mängd.

För att delta i skallgången råder de till att ha bra kläder, gärna lager på lager för att hålla värmen, ombyte med torra kläder samt någon matsäck för att ha något att äta under sökandet.

Det gäller 18-årsgräns för att delta i sökandet.