Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre kvinna bestulen på 15 000 kronor: ”Det är bedrövligt”

En kvinna i 85-årsåldern bestals på 15 000 kronor under fredagen. Kvinnan blev förföljd av en man efter att hon hade handlat och mannen stal sedan hennes plånbok och tog både kontanter samt gjorde ett uttag från bankkortet. – Det är bedrövligt, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

En kvinna i 85-årsåldern var ute och handlade på Ekhagen under fredagen. När hon gick hem från butiken blev hon dock förföljd av en man.

– Den här mannen hade följt efter kvinnan ändå från butiken och försökte tränga sig in i hennes hem när hon skulle gå in. Hon lyckades mota bort mannen men upptäckte senare att hennes plånbok var borta, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

I plånboken fanns det både kontanter och bankkort som tjuven då kom åt.

– Strax efter att kvinnan märkt att plånboken var borta såg hon att det hade gjorts ett uttag från hennes kort. Den här mannen hade förmodligen sett när hon knappade in koden i affären och sedan följt efter henne och stulit kortet. Totalt hade mannen kommit över en summa av 15 000 kronor, säger Björn Öberg.

Händelsen är nu rubricerad som stöld, alternativt grov stöld, och en anmälan ska upprättas.

– Det är ärligt talat bedrövligt att det här ska ske, säger Björn Öberg.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.