Sista oktober är det premiär för tv-programmet "Chevaleresk" på TV6. I det ska artisten Måns Zelmerlöv och hans vänner gästas av kända personer som exempelvis Pär Lernström, Peter Forsberg och Lars Wallin. Mitt i centrum för det här programmet står - förutom Måns - 33-årige Alexander Wiberg som är uppvuxen på Norrängen i Huskvarna.

Programmet är ganska svårdefinierat, inte så lätt kategorisera. Det är ett slags diskussionsprogram där jag fungerar som expert. Måns är min motpol som försöker ta ner mig på jorden medan jag försöker övertyga honom om att det är fantastiskt. Sedan har vi en gäst varje avsnitt som är relevant för ämnet, säger Alexander Wiberg och fortsätter:

 Varje avsnitt är en kock, Carl Bodin Svensk, med och lagar lite käk, säger Alexander Wiberg.

Men hur kommer det sig att programmet blev till? Allt började med att Alexander startade hemsidan chevaleresk.se med barndomspolaren Henrik Lindström. Sidan baserades på de intressen som Alexander efterhand har upptäckt att han har.

Jag har alltid värdesatt att skriva och uttrycka mig. Sedan märkte jag genom åren att jag samlade på mig fler intressen som jag studerade djupt och jag kände för att katalogisera dem, berättar Alexander.

Under tiden utbildade sig Alexander till civilekonom i Lund och fann vänner i några klasskamrater som visade sig vara barndomsvänner till Måns Zelmerlöv. Genom dem träffades sedan Måns och Alexander och de blev vänner. Där någonstans såddes fröet till programmet.

Vi satt en kväll - jag, Måns och Felix Richter - och spånade. De sa "Wiberg, ska vi inte göra ett program om dina intressen?" Vi började prata med en fjärde vän - Robin Ehlde som är delägare på Crisp Film - som tyckte att det lät jättekul. Sedan har vi jobbat med det här under några års tid.

Intressena är blandade, men Alexander berättar att det är teman som stil, whisky, jakt, kropp och spel och dobbel som tas upp under programmen. Men han poängterar att de inte är ett livstilsprogram som riktar sig enbart till män.

Det har inte varit min ambition, utan det har mer varit att porträttera olika saker och kanske definiera vad en modern gentleman är idag.

Men det märks under intervjun att stilen är det stora intresset. Ett släktdrag visar det sig.

Jag tycker att det är spännande att se utvecklingen med olika stilar. Jag gillar att klä mig fint och det gör jag för egen skull. Det är roligt att hitta något fint att ta på sig. Jag tror att det kan komma från min pappa som var medveten om vad han hade på sig och hur man förde sig. Sedan var min farfar skräddare.

"Chevelaresk" har premiär 31 oktober. Och Alexander hoppas att tv-debuten ska skapa en feelgood-känsla.

Måns, jag och Felix är nära polare och det är vi även med producenten. Så jag hoppas att det lyser igenom på något sätt.

I samband med att programmet har premiär kommer även chevaleresk.se att återupptas.