Alexandra Strömberg, 35 år, är Director på Klarnas Service Center Europe i Stockholm, men född och uppväxt i Jönköping. Hon har precis utsetts till Sveriges tredje främsta framtida kvinnliga ledare - en titel hon jagade redan förra året då hon kvalade in på topp 30.

Det är 12:e året som Ledarna, Sveriges chefsorganisation, rankar ”Framtidens kvinnliga ledare”. Enligt kriterierna ska de nominerade vara mellan 20 och 35 år samt bland annat uppvisa ett inkluderande ledarskap, ha ansvar och makt att leda en verksamhet och leda utifrån en vision om hållbar utveckling. Syftet med rankingen är att lyfta fram inspiratörer och goda exempel bland Sveriges kvinnliga ledare och därigenom ifrågasätta ledarskapet som en manlig arena.

Högst av Sveriges kvinnliga chefer rankades i år Ishtar Touailat, 32 år, Head of Innovation Incubation, Tieto Data-Driven Business och näst högst rankades Jenny Hermanson, 36 år, Managing Director, Nordics, Spotify.

Med på listan, med Jönköpingskoppling, finns också Anna-Frida Eriksson, 29 år, som är bränslechef på Jönköpings Energi AB. Hon var en av de nominerade i ”Årets unga ledande kvinna” tidigare i år.

LÄS MER: Alexandra är framtidens kvinnliga ledare

LÄS MER: Hon är en av Sveriges högst rankade chefer

Anna-Frida Eriksson, chef inom Jönköpings Energi, tar plats 18 på listan.

Foto Patrik Svedberg