Alice Ekros har varit med förr i de här sammanhangen och i fjol slutade hon på en fin nionde plats på JVM. I våras på JEM rodde hon hem en fjärde plats.

Mitt primära mål är att kunna få till min rodd så bra som jag kan. Gör jag det och lyckas få ut min kapacitet så tror jag att jag kan gå till final, (sex båtar ror final). Det kommer inte att bli enkelt, men på ett VM är det kamp om varenda meter och det är det jag har tränat för, säger Alice.

Säsongen hittills har gått riktigt bra. Efter en intensiv vinterträning med flera läger så gjordes en tidig internationell start på JEM i Tyska Krefeld. Här visade Alice på styrka och teknik när hon tog sig till A-final. Väl där så låg hon med länge och kämpade om en bronspeng, men fick till slut ge sig i den kampen mot en holländska.

 Det var lite retligt, men nu har jag haft en riktigt bra träningsperiod och dessutom lyckats hålla mig frisk, så jag hoppas att jag knaprat in några sekunder på såväl henne som de andra.

JVM inleds för Alice del på onsdag eftermiddag med försökslopp. Det är 29 nationer anmälda i hennes klass, (singelsculler), vilket betyder att det kommer bli kvartsfinaler och semifinaler för att kvala sig vidare i tävlingen.

Om det går bra för mig på onsdag i försöksloppet så kvalar jag mig direkt till fredagens kvartsfinal. Det skulle vara skönt.

Alice ställs mot Frankrike, Lettland, Mexico, Tunisien och Portugal i sitt första lopp. De fyra första går vidare till kvartsfinal.

Alla förberedelser har fungerat fint och jag känner mig i relativt god form. Lite trött i benen är jag, men det hoppas jag försvinner framåt veckan. Det är på fredag och lördag som de viktiga loppen avgörs för att komma till final, och till dess ska jag vara i min bästa form någonsin hoppas jag, säger JRS-tjejen.