A6 ägare Alecta chockades av dödsbeskedet på morgonen. En man i 50-årsåldern ska ha fallit tolv meter på byggarbetsplatsen vid A6.

Vi är oerhört olyckliga och bestörta över det som har hänt, säger Johan Andersson, pressansvarig på Alecta som bland annat äger A6.

Han har arbetat på Alecta i tio år men har aldrig varit med om en dödsolycka på någon av deras fastigheter.

Vi är beredda att bistå på alla sätt vi kan.

Frågan om säkerheten på arbetsplatsen kan han inte kommentera.

Det är en fråga som polisen kommer att utreda.

Byggarbetsplatsen är en del av utvecklingen av A6 som ska ge plats för fler butiker och verksamhet i köpcentret. Huvudentreprenör är Wästbygg, vars vd Anders Bergling säger:

Detta är fruktansvärt beklagligt, men vi får avvakta polisens och arbetsmiljöverkets utredning. Vi vill verkligen ha svar på vad som hänt.

Pelle Brandt är regionchef på Wästbygg.

Det är tungt, jobbigt och mycket beklagligt, säger han om dödsolyckan.

Mannen som omkom arbetade hos en av de entreprenör som Wästbygg anlitar i det stora byggprojektet som väntas pågå i tre år.

Men omständigheterna kring olyckan kan han inte gå in på eftersom det utreds.

Men vi har alltid haft ett tätt samarbete med arbetsmiljöverket. Det gör att detta känns ännu värre, säger han om säkerhetsfrågorna.

Stämmer det inte att ni hade en arbetsplatsolycka i januari på samma arbetsplats?

Jo men det var en anställd som halkade på en isfläck och bröt foten. Det är den enda incident som vi har haft där.

Någon annan dödsolycka känner han inte till att Wästbygg har haft tidigare.

Polisen utreder olyckan och eventuellt arbetsmiljöbrott.

– Platsen är fortsatt avspärrad och en utredning från polisens sida ska inledas, exakt när vet jag inte eller om den redan inletts i detta nu. Någon brottsmisstanke finns inte för stunden. Polisens tekniker ska dokumentera platsen med bland annat foton och hålla förhör med vittnen och kollegor till den avlidne, säger Åsa Willsund, presstalesperson för polisen Region Öst

Under fredagen har kommunens POSOM-grupp satts igång där Göran Melin, räddningstjänsten i Jönköping är samordnare. Skola, socialtjänst ingår och man samarbetar med vården, kyrkan och polisen.

Samuel Nyström, räddningstjänsten, har besökt arbetsplatsen för att ge stöd och Göran Melin träffar bland andra anhöriga.

Stödgruppen möter mycket chock och förtvivlan efter dödsfall.

Det handlar mycket om att ge praktisk hjälp. Det kan vara att man tar kontakt med skola och arbetsplats till exempel och göra sådant som de drabbade inte orkar, säger Göran Melin.