Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla ridtävlingar ställs in på grund av corona

Svenska ridsportförbundet ställer in samtliga planerade tävlingar och evenemang. Detta efter regeringens beslut om att förbjuda sammankomster på över 50 personer.

Alla ridsporttävlingar som var planerade fram till den 31 maj ställs in. Det meddelade Svenska ridsportförbundet under helgen efter regeringens beslut om förbud mot sammankomster på över 50 personer.

– För oss handlar det om att väga kostnaden och energin det tar att arrangera en tävling och vad man får ut av det. Vi såg också att anmälningar droppade av, så vi tog ett beslut att inte genomföra de kommande tävlingarna. Sen kom det här beslutet i fredags och då var det inget snack om saken längre, säger Lina Bjerke till Jnytt.

Svenska Ridsportförbundet skriver på sin hemsida att de inväntar nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att undersöka förutsättningar för att mindre tävlingar ska kunna genomföras. Förbundet ska också undersöka vad det innebär för föreningarnas ridskoleverksamhet.

Hall Media hade planerat att direktsända flera ridtävlingar under perioden. Det handlar bland annat om Jönköping fältrittklubbs tävling den 4 april och Anebyortens tävling den 9-12 april.