Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsbussarna i Jönköping kan stoppas: ”Vi är i ett dödläge”

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Alla stadsbussar kan stanna klockan 12 på tisdagen. Detta kommer att hända om inte Keolis och fackförbundet Kommunal kommer överens om åtgärder för att skydda chaufförerna från coronaviruset. – Vi är i ett dödläge, det förs inget samtal alls nu, säger Michael Lundgren som är skyddsombud på Kommunal.

Det är P4 Jönköping som rapporterar att stadstrafiken i Jönköping kan komma att stanna klockan 12 på tisdagen. Om inte Keolis och fackförbundet Kommunal kommer överens om åtgärder för att skydda chaufförerna från coronaviruset så kommer inga stadsbussar att köra. Busschaufförerna vill inte ha försäljning ombord på bussen och de vill även ha ett förbud mot att gå nära chauffören som kör.

Michael Lundgren, Kommunals skyddsombud på Keolis, bekräftar att det har begärts ett skyddstopp. Diskussioner kring detta ärende har pågått sedan slutet av mars när facket lämnade in en begäran om åtgärd.

– Det har på gått tills nu och jag har blivit trött på det här diskussionerna, säger Michael Lundgren.

Michael Lundgren berättar att de under måndagskvällen fortsatt har fört diskussioner med Keolis, men att det nu är slut med det för tillfället.

– Vi är i ett dödläge, det förs inget samtal alls nu. Sedan vet jag inte vad som kommer att hända i morgon eller vad de diskuterar internt. De har till klockan tolv i morgon att ge mig ett bra svar eller en bra åtgärd, säger Michael Lundgren.