Hemma i Sverige går André Petersson i väntans tider både vad gäller ishockeyframtiden och familjen.

Vi väntar barn, det är planerat till den 22 maj. Bland annat av den anledningen vill jag inte rusa in i något vad gäller hockeyn. Jag vet helt enkelt inte riktigt ännu vad jag ska göra nästa säsong. Jag har gett mig själv lite betänketid, säger den spelskicklige forwarden när JP-sporten når honom.

Men så mycket har André Petersson funderat, att han vet att det är fortsatt spel i utlandet som lockar mest.

De senaste tre säsongerna har han spelat i Sotji i KHL, tre hockeymässigt väldigt bra säsonger. Nu senast blev det 29 poäng (14+15) på 39 matcher. Men någon fortsättning i den klubben lär det inte bli.

Nej, jag vill bort från Sotji, säger han bestämt.

Har du inte trivts?

Jo då men klubben har alldeles för obalanserad ekonomi och det har bara blivit värre och värre för varje år. Får man vänta sex månader på sin lön är det ju inte riktigt bra.

Men du kan tänka dig att stanna i KHL?

Ja, det kan jag men problemet är att Sotji har mina rättigheter, så det kan bli lite svårt med ett klubbyte. Det är det vi håller på och förhandlar om nu men det är inte helt enkelt.

Agenten Craig Oster sköter André Peterssons förhandlingar.

– Han har alla möjliga alternativ. Vi pratar med klubbar i hela världen, säger Oster.

26-årige Petersson sitter på utgående kontrakt och har enligt agenten flera möjligheter nästa säsong.

– Han utreder alla sina alternativ, vad som är bäst för hans fortsatta karriär. Han har alternativ i bland annat Nordamerika, KHL, Sverige och Schweiz.

I nuläget existerar inga förhandlingar mellan HV71 och agenten.

– Så vitt jag vet förs inga förhandlingar med HV71. Men om André själv pratar med dem låter jag vara osagt, säger Oster.

Jo då, André Petersson diskuterar kontinuerligt med HV71.

Jag och (Johan) Hult (HV:s sportchef) har haft väldigt bra kontakt under säsongen. HV visade starkt intresse där i samband med att (David) Ullström skrev på. Då var jag mitt uppe i min egen säsong och det blev inget men det är nästan så att man ångrar det i dag, säger Petersson och syftar på SM-guldet som han då gick miste om.

Jag var hemma och följde laget under SM-finalspelet och det var riktigt roligt.

Du vill alltså helst fortsätta utomlands men spel i HV71 är inte helt uteslutet?

Det stämmer. HV är hemma för mig och alltid ett alternativ men det beror också på hur mycket klubben vill ha mig och vad jag kan få för roll i laget.

En hektisk vår väntar André Petersson, först och främst ska han bli pappa, sedan fatta ett beslut om hockeyframtiden