Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

André Petersson om framtiden: ”Farfar tjatar om Växjö Lakers”

Den förre HV-stjärnan André Petersson har landat hemma i Båstad efter sin femte KHL-säsong. Men framtiden, den väntar han lite med.

Efter sin femte säsong i KHL har André Petersson flyttat in i sommarhuset i Båstad. Forwarden kan se tillbaka på en fin första säsong i kazakiska Barys Astana där han gjorde 45 poäng (23+22) på 51 grundseriematcher.

– Jag är skapligt nöjd med säsongen med tanke på att jag kom in i den från en höftoperation som jag gjorde i april förra året. Det var ingen optimal uppladdning inför den säsongen. Det var kryckor halva sommaren och lite ”blaha blaha” med träningen. Några situps innan det drog igång, ungefär, säger Petersson i en intervju med Minhockey.se.

Kontraktet med Barys Astana har gått ut och under sommaren ska han ta beslut om sin nästa klubbadress. Klubbvalet får dock vänta ett tag till.

– Jag brukar sitta rätt lugnt i båten, det är mest de runt mig som stressar upp sig och undrar varför jag inte har skrivit på för någon klubb. Jag tänker och vet att det brukar lösa sig. Jag har en drös med lag som är intresserade men tar hellre någon vecka och tar det lugnt och inte tänker så mycket innan jag blickar framåt.

Men om farfar får bestämma blir det Sverige och HV71:s Smålandsrival för Tingsrydskillen.

– Farfar tjatar på mig att jag ska sajna med Växjö Lakers för att han ska kunna åka och kolla varje match, men jag vet inte. Vi har sagt att utomlands är prio ett och jag kollar väl framförallt mot KHL och lite Schweiz. Men jag är mitt i golfsäsongen, så jag har inte riktigt tänkt på det än, säger André Petersson till Minhockey.se.