Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en Hallbyåkare till landslaget

Utvecklingslandslaget i längdskidor har tagits ut. Av totalt 24 åkare kommer fyra från Småland.

För ett år sedan ersattes juniorlandslaget med det som kallas utvecklingslandslaget. Det är en träningsgrupp för åkare mellan 19 och 23 år och målet med förändringen var att underlätta övergången från junior till senior.

– Flera av tjejerna och killarna tog för sig mycket i träningen och fick en positiv utveckling, säger landslagschefen Richard Grip till förbundets hemsida. Han tillägger:

– Det är svårt att utvärdera utfallet fullt ut efter endast en säsong, men vi tror mycket på konceptet och vill bygga vidare på samma upplägg även nästa säsong.

Totalt är det 24 åkare i truppen, tolv herrar och tolv damer. Några är nya för i år och två av dem är Jonathan Norder, IF Hallby SOK, och Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK. Två som fanns med förra säsongen och som får nytt förtroende är Hallbys Eric Rosjö och Skilingaryds Leo Johansson.

Årets första träningsläger startar i Falun 25 maj.