Dreamhack kan kalla sig världens största LAN-festival (Local Area Network). Hela 50 000 besökare samlas på Elmia för att spela datorspel med och mot varandra. Det är en mötesplats för människor från över 30 länder och en av Nordens största utställningsmässor.

Festivalen är större än tidigare. Vi använder hall A, som tidigare varit sovsal, och har plats för mer innehåll. Det är en tuff utmaning, säger Christoffer Melin, Head of Operations för festivalen.

Dreamhack har lika många besökare som tidigare, men förhoppningen är att festivalen kan fortsätta att växa med utökat innehåll.

Det finns alltid en övre gräns. Frågan är när det tar stopp, säger Christoffer Melin.

En rad tävlingar i e-sport arrangeras under festivalen. Många besökare såg tävlingar i bland annat CS:Go och Quake. Samtidigt bjöds publiken på underhållning från sju olika scener.

Nytt för vinterns evenemang var ett initiativ för att fler ungdomar ska beviljas ledighet från skolan för att åka till Dreamhack på veckodagar.

Vi upplever att det har blivit svårare att få ledigt. Det är viktigt för eleverna att komma ut och se något annat.

Brev till rektorn är en kampanj som ska ge fler elever chansen att delta, utan att de faller efter med studierna. Dreamhack arrangerade läxläsning i matematik, engelska och programmering i direkt anslutning till festivalen.

Det var lite dålig uppslutning. Men det var första gången, ett försök. Det fortsätter i någon form även i framtiden, säger Christoffer Melin.

Planeringen inför nästa Dreamhack som anordnas den 16-19 juni har redan påbörjats.

Utomhusområdet fungerade bra i somras, det är något många fortfarande pratar om. Vi kommer att förfina det, göra det ännu bättre och mer attraktivt. Det var även fri entré för alla som bor i Jönköping, det är något vi tittar på att göra igen.