Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen ny bostad för hästarna i Bratteborg

I helgen invigdes Bratteborgs ryttarsällskaps stall. Det innebär att man nu har ett eget stall och därmed kan utöka verksamheten.

Söndagen den 24 februari var en lite speciell dag i Bratteborg. Traktens nu mest aktiva förening, ryttarsällskapet, skulle äntligen få ett eget stall. Det är någonting som har funnits på agendan länge för klubben. Kanske ända sedan den startade 1975. Fram till nu har klubben hyrt plats av intilliggande Karsbrons stall.

Läs mer: Äntligen ett nytt stall

Dröjde 1,5 år

För 2,5 år sedan togs det beslut om att stallet skulle börja byggas under våren 2017. Då hoppades man att det skulle kunna stå klart till hösten samma år, men färdigställandet kom att dra ut på tiden. Under 2018 kom den kanske avgörande injektionen i form av ett kommunalt bidrag på 1,5 miljoner kronor.

– Nu är det äntligen på plats. Och vi är stolta och glada efter att ha lagt ner mycket hårt, ideellt, arbete, säger Jörgen Sjö som är ordförande i föreningen.

Tal, bubbel och tårta

Det traditionella blågula bandet hade spänts över dörren in till stallet. Men det lilla hindret undanröjdes, efter ett kort invigningstal, av ridlärarna Catarina Sjö och Sandra Henrysson som var utrustsade med sax. Därefter bjöds det på bubbel och tårta.

Inne i stallet stod 22 platser och väntade på att fyllas av kusar. Klubben har i dag 14 hästar vilket innebär att man nu kommer att kunna utöka verksamheten.

Stallet som är 500 kvadratmeter stort står på klubbens egen mark intill det likaledes egna ridhuset

Läs mer: Flitens lampa tänd i Bratteborg under jullovet