Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen står ”Frasses hörna” färdig

Den årliga GAIS-dagen i söndags drog många besökare. Nöjda fotbollsspelare fick klippa bandet till nya ”Frasses hörna” på Ribbavallen.

– Sporthallen var helt fylld och det kom många till fotbollsmatcherna på Ribbavallen, så det var roligt, säger Lasse Svärd, ordförande i Gränna AIS.

Mitt på dagen invigdes den ny servicebyggnaden på Ribbavallen, som rymmer servering, bollförråd och toaletter. De unga fotbollsspelarna Rasmus Johansson, Rasmus Wessman och Johan Agranius fick äran att klippa bandet.

Det något kyliga vädret gjorde att försäljningen inne i huset, av varma mackor, varm korv och kaffe, gick som på räls.

Gått enligt planen

– Lite arbete kvarstår men det ser ut som att vi håller oss till budget. Allting har gått bra och snabbt så vi är jättenöjda. Det känns som att spelarna bara har gått och väntat på att huset ska bli klart, säger Erling Wulff från styrelsen i GAIS.

Läs mer: Efterlängtat fotbollshus blir verklighet

Bygget började i februari och har finansierats bland annat med bidrag från kommunen och från Smålandsidrotten. Tidigare har fotbollsspelarna och publiken haft långt att gå för toalettbesök och även saknat en servering under tak.

Hedrar eldsjäl

Föreningen hade en omröstning om vad huset skulle heta och fick in många olika förslag. Carina Gustafsson blev till slut den som vann tävlingen med namnet "Frasses hörna", döpt efter Lars-Göran "Frasse" Andersson.

– Frasse är en legend som alltid funnits med i Gränna AIS och var ordförande länge, förklarar Lasse Svärd.

Inte bara fotbollen stod i centrum på familjedagen. Gymnastikuppvisning, med 100 gymnaster från GAIS och en trupp från Visingsö AIS, gjorde att läktarna i sporthallen fylldes till sista plats.

– Det var full fart hela dagen från 10 till 16, säger Erling Wulff.