Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetslösheten fortsätter minska: ”Stark efterfrågan”

Arbetslösheten i Jönköpings län minskar, visar en ny undersökning från Arbetsförmedlingen. Men det är fortfarande stora skillnader i arbetslösheten mellan inrikes– och utrikesfödda.

I slutet av januari i år var totalt 10 440 personer inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen i länet. Det är en minskning med 720 personer jämfört med förra året.

Av de 10 440 personerna var 3 740 inrikesfödda och 6 700 utrikesfödda.

– Efterfrågan på arbetskraft är fortsatt stark i länet och det är framförallt bland utrikesfödda som det finns lediga resurser att tillgå, säger Ida Karlsson, arbetsmarknadsanalytiker för Jönköpings län, i ett pressmeddelande.

Stor minskning

Arbetslösheten bland de inrikesfödda är nu nere på 2,6 procent – en minskning med 0,2 procentenheter jämfört med samma tidpunkt 2017. För utrikesfödda är arbetslösheten 18,9 procent. Den siffran låg på 21,4 i januari förra året.

Den totala arbetslösheten i länet ligger på 5,8 procent.