Årets företagare i Vaggeryds kommun är Isakssons metallindustri och bröderna Patrik och Joel Isaksson. De tog över driften av verksamheten så sent som 2013 sedan pappan David gått bort efter en kort tids sjukdom. Visserligen har Patrik varit verksam i företaget sedan 2006 och Joel nästan lika länge. Men att själva ta ansvaret för en verksamhet med 12 anställda och ett antal kundrelationer ses av många som en stor utmaning.

Till protokollet ska även anföras att brödernas övertagande innebar att en tredje generation är igång. Isakssons startades 1947 av farfadern, Valter. Verksamheten är att tillverka små, medelsvåra, svarvade detaljer.

Bild 1 av 2 Kommunalrådet Gert Jonsson och näringslivsrådets Mårten Ewertsson ingick i uppvaktningen när Årets företagare korades.

Foto Gunnar Hoglund

Maskinellt har man under decennierna gått från en begagnad svarv till ett antal cnc-styrda maskiner. En utbyggnad som står klar till hösten innebär att man kommer att kunna flytta kontoret och få mer produktionsyta, som ger plats för nya maskiner.

- Tillbyggnaden kommer vi till stor del att inreda med möbler och andra produkter som kommer från företag i kommunen. Vi är ett företag som verkar mitt i samhället och många av våra kunder finns också i närheten,

Isakssons, företaget och bröderna, får titeln Årets företagare för att ha visat på mycket god entreprenörsanda och ha utvecklat verksamheten på ett föredömligt sätt. Produktionen har effektiviserats, smarta lösningar har införts och man samarbetar med kunderna för att hitta bra och enkla lösningar.

Detta senare, ur motiveringen, lästes upp av Näringslivsrådets ordförande Mårten Ewertsson.