Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets idrottspris går till kastande kvinna

Med idrottsprisets kungörande är alla priser på plats inför måndagens ”Nobelprisutdelning”. Sist ut blev Axelina Johansson från Hagafors som är friidrottare med kast som specialitet.

För att kvalificera sig till Vaggeryds kommuns idrottspris ska man ha tagit SM-guld eller ha presterat väl i ett internationellt mästerskap, som junior, senior eller veteran. Det innebär att det en del år har varit mer än en pristagare. I fjol uppmärksammades såväl Martina Edberg som Leo Johansson

Men i år är det alltså bara Axelina Johansson som har klarat kravet. Hon startade året med ett junior-SM-guld i kula inomhus och fortsatte med ett samma titel, men utomhus och en stöt som mätte 15,18 meter.

Axelina är 19 år och är uppvuxen i Hagafors. Redan som sjuåring har hon tränat med och tävlat för Hovslätts IK. Problem med knäna gjorde att hon koncentrerade sig på kula och diskus. I fjol bytte hon klubb och hör nu, idrottsligt, hemma i Hässelby SK. Annars bor hon i Falun, där hon går på riksidrottsgymnasiet.