Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets simidrottare har utsetts – fyra JSS:are på listan

2019 års bästa inom svensk simidrott har utsetts. I fyra av kategorierna är vinnarna representanter från Jönköpings SS.

Målsättningen med utmärkelserna är att premiera och uppmärksamma idrottsmän, tränare och ledare inom svensk simidrott. Olika sakkunniga jurys utser vinnarna efter att simmarsverige har kunnat tycka till.

För JSS blev det bra utdelning med fyra vinnare.

Till Årets kvinnliga simhoppare utsågs JSS-hopparen Emma Gullstrand med motiveringen:

”Med målmedvetenhet och hårt arbete har Emma utvecklat sin simhoppning, med siktet inställt på att kvalificera sig till OS i Tokyo. Under 2019 har hon haft många framskjutna placeringar samt höjt sin lägsta nivå. Främsta prestationen under 2019 blev en sjunde plats vid EM i Kiev”.

Årets manlige simhoppare blev Gullstrands klubbkamrat Vinko Paradzik med motiveringen:

”Vinko har utvecklat sin hoppning och hans serie har blivit mer konkurrenskraftig. Detta har resulterat i många fina resultat vid internationella tävlingar och två finalplatser vid Europamästerskapen i Kiev med en nionde plats som bästa placering”.

JSS stjärnsimmare Victor Johansson utsågs i kateogorin Årets manlige open water-simmare med motiveringen:

”För första gången någonsin hade Sverige två startande på VM. Båda simmade 10 kilometer och den högst placerade är också årets öppet vattensimmare 2019”.

Årets simidrottstränare, senior blev Karl-Johan Gårdström med motiveringen:

”Under året har Karl Johan Gårdström coachat tre av Sveriges duktiga landslagssimmare till nationella och internationella framgångar. Victor Johanssons medalj på Universiaden och Erik Perssons medalj på kortbane-EM sticker såklart ut lite extra. Hans simmare beskriver honom som hängiven, smart, noggrann, omtänksam och målinriktad”.