LÄS MER: Skrällen: Nya arenan hamnar på Jordbron

Kristian Aronsson är Sverigedemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige. Egentligen hade SD bestämt sig för att säga nej till alternativet Jordbrovallen på kommunfullmäktiges sammanträde i januari i år.

Vi hade hellre sett att kommunen tagit ett halvår på sig och jämfört de olika alternativen som fanns prismässigt. hade vi inget annat val. Billfeldts förslag lät spännande och hade vi sagt nej till det förslaget under sammanträdet kändes det som om vi hade begravt möjligheten till en extern finansiering. Så vi var väldigt förhoppningsfulla, spelade en stor roll, säger Kristian Aronsson.

I dag är han mer pessimistisk. Kristian Aronsson tycker att det känns oklart med fotbollsarenan vid Jordbrovallen. Alla skriverier om arenan, säger han, har lagt ett löjets skimmer kring frågan. I lördags .

Arbetet verkar inte gå bra utan det har låst sig och det verkar inte finnas någon ambition. Det har egentligen inte hänt så mycket med arbetet kring arenan. Inte mer än att positionerna har blivit låsta och att det är mycket personlig prestige inblandad, säger Kristian Aronsson.

Tror du att det blir en arena med en utomstående finansiär?

Det händer nog inget konkret under innevarande år och nästa år är det valår och då är nog inte partierna intresserade av att ta upp arenan, säger Kristian Aronsson.

Du verkar inte lita på tjänstemän och kommunledningen. Litar du mer på Peter Billfeldt?

Han och de övriga bakom förslaget hade kunnat hantera det här bättre, de har varit onödigt hemlighetsfulla, säger Kristian Aronsson.

Beslutet om att utreda alternativet Jordbrovallen och gå vidare med det togs i januari i år. Det står i beslutet att det går att ändra under vissa förutsättningar:

Det är om det kommer fram uppgifter som på ett betydande sätt avviker från det underlag som har presenterats. Då ska ärendet tas upp i kommunfullmäktige igen.

LÄS MER: Mårtensson (L): "Alla mina varningsklockor ringer"

LÄS MER: BiIlfeldt: "Finansiären har varit med idag."