Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska agerar efter nyckelspelarens skada

Division 2-topplaget Assyriska har åkt på ett tungt avbräck då målvakten Joakim Jans är borta från spel på obestämd tid på grund av hjärnskakning. Nu är en ersättare klar.

Det var på en träning nyligen som olyckan var framme för en av Assyriskas nyckelspelare, målvakten Joakim Jans. 24-åringen åkte på en hjärnskakning och är nu borta från spel på obestämd tid.

Assyriskas sportchef Rubel Shamoun berättar att Jans tidigare har haft problem med hjärnskakningar och att klubben nu låter honom ta den tid han behöver för att komma tillbaka till fotbollen.

– Vi är jätteförsiktiga med det här. I ett sådant här fall är det viktigt att tänka på människan och inte bara på fotbollen och Jans får ta sin tid och själv känna när han är beredd att komma tillbaka, säger Shamoun.

Efter Jans skada har Jönköpingsklubben jagat en ersättare. Nu har man hittat en. Robin Mattsson, född 1996 och med ett förflutet i Husqvarna FF och Tenhult, kommer att bilda målvaktsduo med Pontus Laine den närmaste tiden. Mattsson kommer närmast från Motala AIF.

– Just nu har vi skrivit ett korttidskontrakt, sedan får vi se om det blir längre. Det är något vi kommer att kolla på här framöver, säger Shamoun, som beskriver Robin Mattsson som en ambitiös och reaktionssnabb målvakt som är bra med båda fötterna.

– Andreas Tegström och Michael Sjöquist (Assyriskas båda tränare) tog den första kontakten och sedan tog min sportchefskollega Marcus Dere den andra. Det har gått snabbt och det känns skönt att vi lyckades lösa det här inför vår match på lördag (borta mot IFK Berga), säger Rubel Shamoun.