– Jag ser det som uteslutet att vi startar serien som ursprungligen planerat, säger Ettanfotbolls ordförande Johan Englund.

Seriestarten i landets två högsta serier har skjutits upp. Nu verkar det bli så även för Assyriska i division 1.

Foto Erik Boström

Assyriska IK har planerat att spela seriepremiär den 5 april hemma mot FC Trollhättan. På grund av coronaviruset verkar det inte bli så.

– Jag ser det som uteslutet att vi startar serien som ursprungligen planerat, den 4-5 april. Samtidigt är det viktigt att inse att SvFF med vår support inte kommer att kunna finna en perfekt lösning. I det här läget kommer alla klubbar i Ettan komma att behöva bjuda till och kompromissa lite. Samtidigt är det viktigare än någonsin att vi kan visa respekt för varandra och jämka till enighet, säger Johan Englund till ettanfotboll.se.

Klubbarna i ettan väntar nu på ett förslag från Svenska Fotbollförbundet att senarelägga seriestarten. Klubbarna kommer senare att samlas för att diskutera förslaget och återkomma till förbundet.

– Jag har svårt att säga exakt hur lång tid denna process kommer att ta fram till beslut, men det är fråga om ett mindre antal dagar. Vi är alla angelägna att få klarhet absolut snarast! Så fort vi har mer information kommer vi ut med den, avslutar Johan Englund.