I den andra omgången av Svenska cupen ställdes Assyriska mot allsvenska Kalmar FF. KFF ställde upp med sex spelare som spelade i den senaste allsvenska omgången då Kalmar vann med 2-0 mot Djurgården.

Assyriska ställde bland annat upp med spelare som inte hade spelat så mycket under säsongen.

– För oss är serien det viktiga, säger Assyriskas tränare Andreas Tegström.

Assyriskas spelare såg ut att tillhöra minst superettan när matchen väl drog igång. Hemmalaget var det bättre laget och försökte hitta vindsnabbe Yves Nkuru i djupet. Efter drygt 20 minuter tog Kalmar över något. Båda lagen hade varsin jättechans innan första målet kom.

Yves Nkuru fick bollen på offensiv planhalva, men istället för att försöka ta sig förbi sista backen sköt han, målvakten stod långt ute och 1-0 till hemmalaget. Glädjen blev dock kortvarig då Kalmar kvitterade bara minuten efteråt. 1-1 i halvtid.

– Kalmar kändes inte så farliga ändå. De ville rulla boll men hittade inte ytorna. Vi täckte och jobbade som ett lag. Gör man det så kommer man långt, säger Yves Nkuru.

Kalmar tog över i inledningen av andra. Men när Nkuru sprang sig fri igen blev han nedriven. Rött kort. Där och då tog Assyriska över igen.

Erik Watson dundrade in 2-1 innan Kirill Laptev satte slutresultatet 3-1.

– Det är helt sjukt. Det är bara glädje för klubben, för laget, för mig. Det är helt galet. Det betyder så mycket, säger Yves Nkuru.

Har du koll på hur många meter du sprang idag?

– Haha, nej jag vet inte. Det var skönt att springa idag.

Finns det något lag som kan slå er i serien om ni fortsätter att spela så här?

–  Vi vet att vi har ett bra lag och att alla är hungriga. Men det gäller att njuta av det här nu inatt och sedan börja jobba mot söndagens match mot Råslätt.

I och med segern så är nu Assyriska vidare till svenska cupens gruppspel 2019.