Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal väckt för mord och mordförsök

 
LSS-mordet i Vetlanda
Visa alla artiklar

Under tisdagen väcktes åtal mot den 25-årige man som misstänks för mordet på den 21-åriga Vetlandakvinnan och mordförsöket på hennes syster på LSS-boendet i februari. I åtalet framgår att den avlidna kvinnan hade 130 sårskador på sin kropp efter huggen som utdelades mot henne.

Den 25-årige mannen åtalas för mord på den 21-åriga kvinnan och mordförsök på hennes syster samt för olaga hot riktat mot en anställd på LSS-boendet.

Den åtalade mannen var granne till den 21-åriga kvinnan. Redan dagen efter dådet bekräftade åklagaren att det sedan en tid rått osämja mellan den nu misstänkte gärningsmannen och 21-åringen.

I samband med att åtalet nu väcks avslöjas att konflikten mellan de två grannarna ska ha pågått ända sedan sommaren 2017.

Bråk på natten

21-åringen hade natten till den 20 februari sin syster hos sig i lägenheten på LSS-boendet. Enligt åklagaren blossade konflikten med grannen då återigen upp och ledde till ordväxling mellan de två och den nu åtalade 25-åringen.

En nattpersonal på LSS-boendet kom till platsen och 25-åringen ska först ha knivhotat den anställde innan han tog sig in i kvinnans lägenhet och angrep de båda systrarna med kniv.

Erkände tidigt

25-åringen greps strax efter att polis kom till platsen natten till den 20 februari och har varit frihetsberövad sedan dess. Redan i inledande förhör erkände han, enligt vad åklagaren tidigare uppgett, att han tagit livet av en kvinna och skadat en kvinna. I åtalet framgår att den avlidna kvinnan orsakats 130 sårskador genom huggen och sticken.

Mannen har omhäktats ett flertal gånger, senast i fredags den 18 maj, och haft restriktioner i häktet hela tiden.

Den mordmisstänkte har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning under häktningstiden.

Åtalet väcks av kammaråklagarna Heléne Thomasson och Linda Schön, den sistnämnda har varit förundersökningsledare. Kriminalkommissarie Johan Frisk har varit utredningsledare. Vid huvudförhandlingen kommer det att hållas förhör med ett tiotal vittnen.

Åklagaren yrkar också att den misstänkte ska utvisas.

Relaterat: Kvinna hittad död i Vetlanda

Relaterat: Anhållen man erkänner mord

Relaterat: Anhörig: Hon var livrädd för honom