På en presskonferens på tisdagsförmiddagen besvarades många frågor om dubbelmordets i Mantorp som ställts de senaste månaderna.

– Det här är fula mord. Det är grovt våld som ha använts, sa åklagaren Helene Gestrin under presskonferensen.

I åtalet beskriver åklagaren händelseförloppet som så att han har tvingat den äldre kvinnan att föra över pengar från ett sparkonto till ett uttagskonto. Mannen har sedan blivit slagen över tinningen och näsan. Det mördade paret hittades fasttejpade i köksstolar med sina ansikten igentejpade och halsarna avskurna.

Åklagaren berättade under pressträffen att man har hittat en del av en plasthandske som fastnat i tejpen vid mannens bakhuvud. I den plastbiten hittades Mullsjöbons dna efter att ha sållat fram ett antal personer genom att kontrollera tejpinköp på Biltema. Enligt polisens utredningsledare rörde det sig om en tejprulle på cirka 50 meter.

Mannen topsades och greps vid sin bostad i Mullsjö. Skoavtryck kunde också kopplas till mannen då de var av ett speciellt märke i storlek 47.

Efter morden ska mannen ha åkt till Borensberg, en närliggande ort, och tagit ut pengar från makarnas konto.

Mullsjöbon har nekat till brott och enligt åklagaren sa han i de inledande förhören att han hade kört omkring planlöst i området. Senare har han vidgått att han faktiskt var på platsen, hjälpt till med tejpningen och sedan tagit ut pengarna i Borensberg. Men han nekar alltjämt till mord.

– Man kan fråga sig varför de här morden har begåtts. Det är det bara gärningsmannen kan svara på, sa åklagaren Helene Gestrin.

Helene Gestrin berättade att utredningen har visat att mannen har ett förflutet av psykiatrisk problematik.

– Han har tidigare haft fantasier om att döda andra människor. Han har fått psykiatrisk hjälp med det. Vi har kunnat visa att han haft sådana tankar en längre tid.