Det har tidigare skrivits om att J-Södra vill låna Malmö FF:s anfallstalang Mattias Svanberg. J-Södra har haft täta kontakter med Skåneklubben och enligt säkra källor till JP-sporten har J-Södra kommit med en konkret förfrågan om ett lån. En förfrågan som Malmö har tackat nej till.

- Jag har egentligen inga kommentarer till det, säger J-Södras scoutingansvarige Christer Persson.

Malmö FF åkte ut kvalet till Champions League tidigare i veckan och har nu bara allsvenskan att fokusera på. Det kan betyda en hel del förändringar i Malmös trupp. Säkert kommer en hel del spelare lämna, vilket också kan ge Svanberg en större roll i laget. Vilket förmodligen betyder att Malmös nej till utlåning av Svanberg står fast.

- Jag vet faktiskt inte hur Malmö tänker nu när de inte kommer att spela i Europa. Men det kan nog bli svårt att sitta på den truppen man har nu och bara spela i allsvenskan.

J-Södras anfallsjakt går alltså vidare. Anton Andreasson som var och provtränade två veckor är inte med och tränar längre, men är inte helt avskriven.

- Han är inte avskriven, nej. Det är ingen hemlighet att vi tittar på en offensiv spelare, men det är inget nytt att säga om den positionen.

Hur ser marknaden ut just nu?

- Det finns otroligt många utländska alternativ. Det rasar in mejl från agenter. Men en sommarvärvning vill man helst hitta rätt med en svensk eller skandinavisk spelare. Någon som kan svensk fotboll och inte har lika lång startsträcka. Det tar ofta längre tid med en spelare från Sydamerika eller något afrikanskt land. Det är oftast en större chansning och den chansningen vill vi inte göra just nu. Vi följer ju också de allsvenska lagens agerande på marknaden. Sedan finns det ju svenska spelare som är utomlands vars kontrakt kanske har gått ut eller som inte får någon speltid.

Har ni konkreta diskussioner med någon spelare just nu?

- Vi har haft diskussioner med ett antal men inte kommit i mål av olika anledningar. Och vi för också diskussioner i någon form, det kan jag säga, säger Christer Persson.