LÄS MER: HV:s säkerhetschef: Jag är sekretessbelagd.

All lokalmedia basunerade ut budskapet:

”HV71 stänger av sex supportrar”.

Artiklar med ett uttalande från HV71:s klubbchef Agne Bengtsson skrevs.

Man kunde läsa att ett antal HV-supportrar hade stormat en buss med supportrar till Färjestad. Ingen av de avstängda supportrarna berättade sin historia. Inte förrän nu.

En av dem väljer att berätta sin version för JP-sporten.

HV-supportern som JP-sporten har varit i kontakt med vill vara anonym och han kommer därför att kallas Erik i det här reportaget.

Erik började gå på HV71:s matcher för omkring tio år sedan. Under fem av de åren var han väldigt aktiv och gick på alla hemmamatcher och reste på många bortamatcher. Aldrig har han, enligt egen utsago, förekommit i någon utredning kring stök vid matcher. Nu är han avstängd från alla SHL-matcher i två år.

Jag förstår inte vad det är som gör att jag ska bli avstängd i 24 månader. Jag sjöng en ramsa på fel ställe. Jag förstår inte.

Erik och HV71:s version av vad som hände efter den första kvartsfinalmatchen skiljer sig åt.

HV71 har stängt av Erik i två år för störande av ordning, försök till misshandel, uppviglande beteende och ohörsamhet mot arrangör.

Något som han ställer sig helt frågande till.

Jag tycker att det är helt taget ur luften, säger han.

Erik var på den första kvartsfinalmatchen mot Färjestad. Efter matchen bestämde sig han och hans kompisar sig för att gå ner till Vättersnäs för att fortsätta lördagskvällen.

Vi gick och ställde oss vid huvudentrén och väntade på några kompisar. Vi stod där en bra stund, säkert 15-20 minuter. Ordningsvakter var där och såg att vi stod där.

När kompisarna kom gick gänget vägen ner mot Huskvarnavägen för att ta sig vidare mot Vättersnäs.

Vi valde ju att inte ta Elmiavägen även fast den är kortast. Vi vet att vi skulle komma närmare utsläppet för bortapubliken då. Så jävla dumma är vi inte så att vi tog den vägen.

Gänget fortsatte att gå och började närma sig rondellen utanför Kinnarps Arena.

Jag såg varken polis eller ordningsvakter under den promenaden. Det var inga som försökte hindra oss eller säga att vi inte fick gå där.

Sällskapet kom i höjd med rondellen och vid bortaentrén stod ett gäng Färjestadssupportrar kvar.

De började ropa på oss och vi ropade tillbaka. Vi hade druckit lite alkohol och var glada över segern. Visst, det kanske inte var det smartaste, men vi var glada över den första vinsten i slutspelet.

Det som händer sedan finns det två helt olika versioner av.

Enligt Erik kom det helt plötsligt väldigt många poliser och ordningsvakter från bortaingången.

HV-supportrarna var då vid övergångsstället vid rondellen.

Jag var inte så sugen på att brottas med poliser och hade ingen avsikt att göra det heller.

Enligt Erik visade en polis en väg han tyckte att supportrarna skulle gå.

Han visade med hela handen. Det var liksom ingen tvekan om var han ville att vi skulle gå.

Polisen pekade mot gångvägen längs med Huskvarnavägen. Ner mot Vättersnäs.

Jag gick ditåt han pekade, för jag vill inte bråka med polisen.

En kort stund senare hörde Erik att det hände något bakom hans rygg. Han vände sig om och såg att hans kompis var nedtryckt på marken av polis och/eller ordningsvakter.

Då kände jag att det var läge att dra illa kvickt. Jag kände att det inte var läge att stå kvar och tjafsa så jag sprang därifrån.

Erik tog sig ner mot Huskvarnavägen mot Vättersnäs.

Jag ansåg att det var den bästa vägen. Det var bort från arenan, bort från polisen och bort från den supporterbuss som HV anser att vi försökte rusa mot.

Erik omhändertogs sedan några hundra meter bort. Han fick berättat för sig att det var på grund av att han var misstänkt för våldsamt upplopp.

Jag förstår inte vad som är våldsamt upplopp i att gå och sjunga ramsor.

Polisen har efter att ha granskat bevis lagt ner utredningen om våldsamt upplopp. Det finns inspelat videomaterial på händelsen.

Vi har tittat på filmen och ser inte att det håller för ett våldsamt upplopp. Det når inte den digniteten och det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen, säger förundersökningsledaren Pierre Bokor.

När ni kollade på det inspelade materialet, kunde ni se att något annat brott har begåtts?

Vi kollade ifall vi kunde se något annat brottsligt och vi har granskat filmen noggrant. Men jag och en kollega har kommit fram till att vi inte kan styrka att några brott har begåtts.

LÄS MER: Fler supportrar stängs av i SHL

Ett tag efter händelsen fick Erik och hans kompisar brev hem från HV71. De har chans att ge sin version av händelsen. Erik ger samma version till HV71 som han ger till JP-sporten.

Det har inte skett någon rusning mot en buss. Så är det bara. Vi snackar alltså om en säkert 30 poliser och ordningsvakter och vi var mellan 10-15 personer. Rimligheten i att vi då ska försöka rusa mot en buss finns inte. Det säger sig självt, det hade ju inte blivit någon succé om vi hade kommit på att göra det.

HV71 anser inte heller att det finns fog att stänga av Erik för våldsamt upplopp. Men klubben väljer att gå vidare och stänger av honom för störande av ordning, försök till misshandel, uppviglande beteende och ohörsamhet mot arrangör.

Klubben stödjer sig på SHL:s och Hockeyallsvenskans handbok för riktlinjer vid avstängningar.

Vad ska jag säga? Det är så jäkla tråkigt. Jag har haft årskort i många år för att jag har ett brinnande intresse för HV71. Man har lagt ner så mycket tid och så mycket pengar. Jag kan köpa att man stänger av någon i två år om man har varit stökig vid upprepade tillfällen eller så. Men jag har aldrig funnits med i någon utredning i HV.

JP-sporten har kommit över alla dokument och vittnesmål som HV har i fallet kring Erik. Där framgår det klart och tydligt att det finns inspelat material som bevisning mot Erik.

Vi vill gärna ta del av det så vi kan säga vår åsikt om vad som har hänt. Det har vi också meddelat HV71, men de bemödar sig inte ens svara på det. En annan av de avstängda har frågat om filmen flera gånger och någon har begärt möte med HV:s säkerhetsansvarige men vi får inga svar. Det verkar inte vara så intressant från HV:s sida.

HV menar att du har maskerat dig. Var du maskerad?

Nej, jag vet inte om de tolkar maskering som luva och solglasögon. Så tolkar inte jag maskering. Ingen är ju heller anmäld för brott mot maskeringsförbudet.

Varför hade du luva och solglasögon?

Jag brukar ha det även till vardags när jag går och handlar.

De här kompisarna som du var med, har de varit föremål för utredningar hos HV71 tidigare?

Det kan jag inte svara på. Jag känner inte alla av dem jätteväl, så jag vågar inte uttala mig om det. Men jag kan svara för mig och en till och det har vi inte varit.

HV anser att personer i gruppen du rörde dig i är så kallade risksupportrar, vet du om de brukar ställa till med bråk?

Några är som sagt nya bekantskaper. Några kanske är risksupportrar, men jag vet faktiskt inte.

Kan du ha misstagits för att vara en risksupporter för att du rörde dig i den gruppen?

Ingen aning. Jag var på plats, det förnekar jag inte. Sedan vet jag inte vad HV:s definition av risksupporter är.

Kommer du att överklaga beslutet?

Jag har gett mitt yttrande till HV. Jag har inget att be om ursäkt för. Jag känner mig både ledsen och kränkt över den här avstängningen. Jag har aldrig varit inblandad i någonting. Jag har inte gått till fysiskt angrepp mot någon, jag har inte hotat någon, jag har inte ofredat någon och jag har knappast varit en säkerhetsrisk mot evenemanget.

Efter de här två åren då, kommer du att fortsätta att gå på HV:s matcher?

Väldigt tveksamt. Man har lagt ner så mycket tid och pengar på att åka runt och stötta det man älskar och får två år i ansiktet. Då är man inte jättesugen på att fortsätta om två år. Jag kommer alltid att älska HV71 men när klubben visar så tydligt att de inte vill ha mig där, då finns det ingen anledning att vara där heller.