Backen William Fransson är född år 2000 och är junior i ytterligare en säsong. I vintras spelade den juniorlandslagsmeriterade 18-åringen mestadels J20-hockey för HV71 men fick också chansen i åtta SHL-matcher och var dessutom utlånad till hockeyallsvenska Tingsryds AIF i en match.

Kommande vinter är det i just Tingsryd William Fransson kommer att spela sin hockey, det meddelar klubben på sin webbplats. Avtalet gäller över 2019-2020.

– Det känns väldigt roligt att vi kan få hem William till Tingsryd igen. William är en ung, skridskostark, teknisk och spelskicklig back och har fått känna på SHL-luften i ett antal matcher och gjort det riktigt bra. Han har varit en tongivande spelare i HV71:s juniorlag senaste säsongen. Vi tror väldigt mycket på William och det ska bli riktigt roligt att få jobba med honom säsongen som kommer, säger Magnus Bogren, Tingsryds huvudtränare och sportchef, i en kommentar.

William Fransson har Tingsryd som moderklubb och kom till HV71:s U16-lag som 15-åring säsongen 2015-2016.

En av Franssons lagkamrater från HV J20 får också chansen i en hockeyallsvensk klubb. Det handlar om backen Simon Wassberg, 18 år, som har skrivit ett tryout-avtal med AIK som sträcker sig fram till 31 augusti.

– Tidigare har jag varit en offensiv back men ska jag upp på seniornivå måste jag utveckla mitt försvarsspel, vilket gör mig till en offensiv tvåvägsback, säger Wassberg till AIK:s webbplats.