Beskedet om att gå från 500 till 50 personer som gräns för folksamlingar får konsekvenser för årets studentbaler. Om den gränsen hålls en längre tid betyder det att balerna ställs in helt. Men Spira hoppas fortfarande att de ska bli av.

– Jag är en så optimistisk person. Vi har ett system som funkar bra kring balerna, vilket gör att vi med kort framförhållning kan ha balerna ändå. Så skulle det ändra sig längre fram kan vi arrangera balerna. Vi jobbar åt att de ska bli av, säger Mia Isaksson som är ansvarig för konferenser, event och uthyrningar på Spira.

Hur nära inpå kan ni ta beslut?

– Vi kan på några dagar anordna balerna, men då i en lite annan form. Det är en del praktiska saker som måste fram, kravallstaket och mat exempelvis. Allt annat med liveband och lokal och sådant är förberett. Tillstånden är redan fixade och vi har sedan tidigare ett bra system för kortegen, säger Mia Isaksson.

Sedan tidigare var starten av biljettförsäljningen uppskjuten till slutet av april. Nu avvaktar de till mitten av april för att se om de behöver skjuta fram det ännu mer.

– Vi får ta ett nytt beslut då beroende på hur det utvecklar sig.

Mia berättar att hon har en löpande kontakt med eleverna och att de försöker hålla modet uppe. Bland annat har de tipsat om att inte planera för mycket eller lägga ner för mycket pengar på kläder som bara används just den dagen.

– Det är många studenter som är uppgivna och ledsna, det är en stor och viktig sak för väldigt många.