I tisdags meddelade HV71 att både Mattias Tedenby och Markus Ljungh lämnar klubben.

– Det är med blandade känslor vi lämnar Jönköping och HV71. Vi trivdes bra här men när den här chansen kom så ville vi ta den, sa Ljungh till JP-sporten.

För Tedenby blir nästa klubbadress schweiziska Davos och nu har även Ljunghs nya arbetsgivare blivit officiell.

28-åringen är klar för den ryska KHL-klubben Admiral Vladivostok. Centern har signerat ett ettårskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida.

På sitt twitterkonto väljer Admiral att bre på ordentligt, Där har klubben redigerat in Markus Ljungh i en bild på den så kallade järntronen från den kända tv-serien Game of Thrones. Kanske ser ryssarna Markus Ljungh som en kung. Eller så har de lagt märke till att Ljungh härstammar från Västerås, som inte är helt olikt namnet Westeros – en världsdel i nämnda tv-serie.

Hur som helst har Admiral Vladivostok aldrig vunnit en slutspelsserie under sina sex år i KHL och de senaste två säsongerna har man missat slutspel. HV-ikonen Fredrik Stillman har tidigare varit assisterande tränare för laget i drygt två säsonger.

För Markus Ljungh blir det första gången han tillhör en klubb utomlands – och det är inte vilken resa som helst. Avståndet mellan Jönköping och Vladivostok är cirka 1070 mil. Staden, som är belägen intill Japanska havet, huserar drygt en halv miljon invånare och ligger nära gränsen till både Kina och Nordkorea.

Relaterat till artikeln