Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund missar resten av året

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Kristofer Berglund anmäldes till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Det efter en crosschecking i matchen mot Djurgården på onsdagen. Nu har disciplinnämnden kommit med sin dom.

Kristofer Berglunds ärende behandlades under torsdagen och vid lunchtid kom ett beslut, skriver SHL.se.

HV-backen får böter på 17 188 kronor och stängs av i två matcher. Han missar därmed de två sista matcherna under året 2018, hemma mot Malmö på fredagen och borta mot Örebro på söndagen.

Det var en stökig förstaperiod mellan Djurgården och HV71 under onsdagen.

I slutet av perioden skedde en bentackling bakom HV71:s mål. HV-backen Kristofer Berglund såg den bentacklingen och tittade upp mot domaren som inte hade rest sin arm för utvisning. Berglund crosscheckade då djurgårdens Daniel Brodin i ryggen som ramlade in i stolpen. När Brodin låg ned fick han ytterligare en crosschecking.

Här nyckelfaktorerna till att Berglund stängs av:

”Tacklingen är respektlös. Den tacklade spelaren faller handlöst mot målburen och slår huvudet i stolpen. Stor skaderisk.”

Även Daniel Brodin blev anmäld till disciplinnämnden för sin ovan nämnda knätackling på HV-backen Didrik Strömberg. Men han kommer inte att stängas av, skriver SHL.se.