Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund till Djurgården – och Färjestad värvar OS-back

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

HV71:s konkurrenter i SHL rustar upp rejält inför säsongen 2019/2020. Under tisdagen blev det klart att NHL-stjärnan Patrik Berglund är klar för Djurgården och att Färjestad plockar in en OS-meriterad back.

Ända sedan Patrik Berglund bröt sitt kontrakt med Buffalo Sabres i december har mängder med fans drömt om att få förstärkning av den 31-årige västeråsaren som har 717 NHL-matcher i bagaget.

Nu har Djurgården presenterat nyförvärvet på sin hemsida.

I december 2018 kom beskedet att Patrik Berglund mycket oväntat brutit kontraktet med NHL-klubben Buffalo Sabres.

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, Djurgården är en väldigt bra organisation, säger Berglund till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag är en allround spelare och ska definitivt vara där framme och peta in puckar, men ska även vara en fysisk spelare. Jag vill vara en bra och smart spelare som ska hjälpa laget att gå väldigt långt.

– Patrik är en drömvärvning. I mina ögon den bästa spelaren som funnits på marknaden. Han matchar vårt behov och profil på många sätt. Vi är på en resa att vinna guld nummer sjutton och den viljan delar Patrik också. Vi har redan en fantastisk kapten i Jacob Josefson och fått hem ytterligare en stark informell ledare i Marcus Högström. Vi har också sedan tidigare Henrik Eriksson, Niclas Bergfors och Jesper Pettersson med flera. Patrik adderas till den skaran och ska hjälpa oss att leda i omklädningsrummet, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Färjestad tar in OS-back

Även Färjestad har gjort klart med förstärkning. Det rör sig om tjecken Vojtech Mozik som fanns med i tjeckernas OS-lag 2018. Backen spelade senast i Vitjaz Podolsk i KHL. Mozik var den andre KHL-backen som FBK presenterade den här veckan.

I måndags presenterade klubben amerikanen Jonathon Blum.