Den 11 april 2016 fick Eliza Madlycke sitt cancerbesked, på dottern Hedvigs ettårsdag. Hon var då gravid och fick därför rådet att göra abort. Hon undrade om det var möjligt att behålla barnet och fick ja till svar, så därför vägrade hon abort och valde att genomföra behandlingen samtidigt som hon bar på sitt barn.

Eliza Madlycke är den andra personen i Jönköping som har genomgått en cancerbehandling under en graviditet.

Jag är färdigbehandlad sedan i februari och jag och Sirid mår bra. Jag går på antihormonbehandling och ska göra i tio år så helt färdigbehandlad är jag dock inte. Jag har varit väldigt positiv under hela behandlingen och det har hjälpt. Självklart även stödet från familj och vänner, säger hon och fortsätter:

Det går visst att behandla cancer trots att man är gravid, det vill jag att fler ska veta.

På söndag arrangerar Eliza Madlycke en barnprylmarknad tillsammans med vännerna Ida Andersson, Olivia Johansson, Lisa Winberg och maken Petter.

Vi hade en massa barnsaker och vi alla kan göra ansiktsmålningar så då tänkte vi att vi kan anordna en familjedag med aktiviteter, berättar Eliza Madlycke.

Barnprylmarknaden anordnas på grannen Reidar Alsens loge i Edet, strax utanför Kaxholmen. En del kommer att bestå av försäljning av kläder, leksaker och hembakat fika, den andra delen kommer att bestå av aktiviteter som fiskdamm och ansiktsmålning.

Vi vill ha en familjär känsla och det är roligt att göra något för barnen, säger Ida Andersson.

Alla pengar som vännerna får in från marknaden går oavkortat till barncancerfonden.

Det känns som att de flesta känner till den fonden och vi vill öka medvetenheten hos människor och uppmärksamma att alla kan hjälpa till, säger Olivia Johansson.

Familj, grannar och vänner har hjälpt till med bakningen och Hemmahallen, Rudenstams gårdsbutik och Ica Kaxholmen har sponsrat med kaffe, saft och saker till fiskdammen. Eliza Madlycke berättar att hon hoppas på en solig dag med många glada barnfamiljer.

Det ska bli spännande att se hur mycket folk som kommer. Och hur mycket pengar vi får in, säger Ida Andersson.