Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked i dag om styre efter valet

Kommunledningen har kallat till presskonferens i dag klockan 12 med anledning av valresultatet.

Träffen hålls i sessionssalen i Skillingehus där kommunfullmäktige brukar sammanträda. Där förväntas en förhandlingsgrupp ge besked om hur styret av kommunen blir under den kommande mandatperioden.

Läs mer: Valförrättare: ”Allt tyder på att det blir ett rekordval”

Av förhandsspekulationerna och valresultatet framgår att det finns förutsättningar för att Vaggeryds kommun även fortsättningsvis kommer att styras av den så kallade 5-klövern. Kommunalrådet Gert Jonsson har också sagt sig villig att fortsätta i sin roll.

Läs mer: Lättare för 5-klövern att styra efter valet

Skillnaden under kommande mandatperiod, jämfört med den hittillsvarande, blir att 5-klövern inte bara är det största blocket, utan även kommer att få egen majoritet, 21-20, i fullmäktige. Alltså under förutsättning att de fem partierna, M, C, KD, L och MP, vill fortsätta tillsammans - vilket lär stå klart efter presskonferensen.

Redan vid fullmäktigemötet den 29 oktober kommer ledamöterna att vara utbytta för att spegla valresultatet. Då står det klart om alla som har blivit valda, har accepterat sina platser. De kommunala nämnderna, där det går att förhandla om representation och förtroendeposter inom blocken, börjar sitt arbete först efter årsskiftet.