Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Jönköping Marathon blir av – här är datumen som gäller

 
På Stan
Visa alla artiklar

Redan i juni togs beslut om att flytta fram årets Jönköping Marathon till oktober. I helgen kom beskedet att evenemanget kommer att genomföras – men det blir inte riktigt som arrangören hade hoppats på.

Jönköping Marathon skriver i ett pressmeddelande att planen från start har varit att köra loppet i oktober, men att man inte kan råda över de restriktioner som finns utan måste förhålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

De skriver bland annat: ”Vi har hoppats på att det skulle ske några förändringar och lättnader i rekommendationerna som skulle göra det möjligt att anordna loppet så nära ursprunglig plan som möjligt.”

”Som det ser ut nu får vi inte starta fler än 50 personer samtidigt. Vi har gjort allt vi kunnat för att påverka och ro detta i hamn.”

Nu har man hittat en alternativ lösning. Den 3:e och 10:e oktober kommer man kunna springa loppet på plats i Jönköping. För den som inte har möjlighet till detta finns valet att genomföra loppet i sin hemmamiljö.

Anmälda deltagare kommer att få mejl med bokning av dag och tidpunkt.

För att delta under Jönköping Marathon Virtual Edition+ måste man springa loppet mellan 21 september–18 oktober.